+31 (0) 518 725 000

Omgeving Waadhoeke

Op verkenningstocht door Friesland

De nabije omgeving van Waadhoeke Resort biedt vakantiegangers volop vermaak. In Leeuwarden, gelegen op ongeveer tien kilometer van het park, vindt u onder meer veel winkelgelegenheid, Aquazoo Dierentuin en rondvaarttochten door de stad in een platte sloep. Door de compacte opbouw van de stad bent u zelfs te voet of met de fiets snel waar u ook maar zijn wilt. Ook voor fysieke inspanning kunt u in de Friese hoofdstad terecht. Denk aan indoor karten, bowlen, zwemmen in Subtropisch Zwemparadijs Blauwe Golf en dollen in het Monkey Town speelparadijs.

Recreëren op en aan het water

Met name waterliefhebbers zullen in de buurt van Waadhoeke Resort ruimschoots uitdaging vinden. Zo maakt u vanuit Harlingen met de veerboot makkelijk de oversteek naar Vlieland en Terschelling. Op deze eilanden is er rijkelijk gelegenheid tot ontspanning, met karakteristieke dorpjes, prachtige natuur en zandstranden op een steenworp afstand van elkaar. Ga wadlopen wanneer de Waddenzee droogvalt of ga op zoek naar zeehonden in een kajak, het kan hier allemaal. Niet voor niets prijkt de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst, vanwege het belang van de flora en fauna in het gebied.

Ook op het Friese vasteland kunnen waterratten zich uitleven. In de zomer staat de Sneekweek volledig in het teken van zeilen, maar zeker ook van feesten. Sneek staat dan ook bekend om de vele mogelijkheden tot watersporten als zeilen en varen op de Friese Meren. Het Sneekermeer, Tjeukemeer en de Groote Brekken mogen dan wel het bekendst zijn, in werkelijkheid bestaat dit gebied uit maar liefst bijna dertig meren. Hier is het fijn vertoeven langs het water, maar uiteraard kun u ook genieten van de zee op een van de zandstranden in de omgeving.

Cultuur en wetenschap

Daarnaast kunt u de gezelligheid opzoeken in vissersdorpen als Makkum en Workum, met hun karakteristieke straatjes en levendige haven, of u verwonderen in het Eise Eisinga Planetarium te Franeker. Proef na een rondleiding door de stokerij van het bekende Friese Berenburg of bezoek de ir. D.F. Woudagemaal, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. In het Friese Museumdorp Allingawier komt u terecht in een authentiek terpdorp, waar u de verhalen uit het verleden letterlijk tegen het lijf loopt.

Gaat u juist voor die culturele verrijking, dan is er met het Fries Museum, Fries Scheepvaartmuseum, Fries Kaatsmuseum, Museum Martena, Hannema Museum, Jopie Huisman Museum, Nationaal Modelspoor Museum en het nieuwe Museum Belvédère genoeg keuze.

Natuurschoon

Vlucht u liever naar de natuur, dan ligt Nationaal Park De Oude Venen om hoek. Of, zoals de Friezen het noemen, De Alde Feanen. Varend in een skûtsje, fietsend of te voet, geniet u van het groen hoe u maar wilt! En hoewel het ondertussen lang wachten is op de echte Elfstedentocht, start in Bolsward de Elfstedenfietstocht die u door het mooie Friese land voert. Al met al is Waadhoeke Resort de perfecte uitvalsbasis om op verkenningstocht door Friesland te gaan!